domingo, 23 de febrero de 2014

L'entrevista de la setmana 2

Avui entrevistaré al campió d'Espanya Absoltut de l'any 2003, primer tauler i entrenador de les escoles de l'Andorra, no és ni més ni menys que Oscar de la Riva.


1. Com et vas introduir el mon dels escacs?
Va ser casual.
A la meva familia no hi havia antecedents en el mon dels escacs però el meu avi em va ensenyar a moure les peces.
A més a més, la meva mare té una tenda de jocs al carrer Independència amb Provença, i va ser aqui on vaig iniciar la meva carrera escaquistica i del Foment desde l'any 1979.
2. Com consideres el teu joc?
M'agrada les posicions complicades, sobretot perquè sóc un jugador de càlcul . No sóc un jugador com Magnuss Carlsen, però sóc un jugador dinàmic a part de que m'agrada lluitar per la iniciativa.
3. Com és que vas marxar del Foment i te'n vas anar a més de 300 km de distànica?
Al setembre de l'any 1999 el club andorrà, em va oferir una feina i evidentment la vaig acceptar.
En els primers mesos eren dificils perque arribavem la meva dona, les meves filles i jo a un nou territori, no coneixia a ningú i a sobre estar lluny de la familia i de la gent que estimo. Però, evidentment, Andorra no és la fi del món.
4. La teva opinió sobre el teu club?
L'Andorra és un club especial per 2 motius:
1. Perquè esta situat en un estat diferent
2. Perquè la Federació Catalana ha aconseguit que l'Andorra jugui la Lliga Catalana.
5. Com és que el teu germà, Jordi, és MC i tu siguis GM?
Simplement, ell es va dedicar menys temps que jo. A més a més el meu germà és entrenador de jugadors de club, per exemple els germans Oriol i Guillem Porta, en canvi jo em dedico a ensenyar escacs en el sistema educatiu andorrà.
6. A part dels escacs a què et dediques?
Vaig tenir la idea de muntar una editorial, anomenada: Editorial Esfera que es dedica a la publicació de llibres d'escacs.
Un dels llibres més publicats és "Desmontando la siciliana" que es va publicar una setmana abans d'anar a Burgos on es va cel·lebrar el meu únic campionat que vaig aconseguir.
7. Si no fossis jugador d'escacs a què et dedicaries?
Probablement m'hauria dedicat a la informàtica, perquè considero un dels meus hobbies.
Quan tenia 20 anys aproximadament, volia dedicarme a la psicologia, però actuament m'agrada la informàtica. Suposo que ara seria informàtic.
8. La millor partida que has realitzat
És dificil triar-la.
En termes de resultat, prefereixo la partida contra Miguel Illescas a la semifinals del Campionat d'Espanya que vaig guanyar.
Com en qualitat de la partida, crec que la meva millor partida va ser contra Kevin Spraggett al Torneig Magistral del Casino 2011.
9. Objectius de cara al futur
Esportivament m'agradaria que l'Andorra faci un bon paper tant en la Lliga Catalana com les Olimpiades, i les Olimpiades dels petits estats.
A nivell personal, m'agradaria que la meva familia i jo tinguessim la nacionalitat andorrana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario