miércoles, 12 de marzo de 2014

Ronda 4 (Mig punt de glòria)

Abans que res disculpar-me per la publicació retrasada de la crònica de la quarta ronda. Sé que és una mica lleig, però la FCT i el cicle m'impedeixen a dedicar-me al meu propi blog.
Anem al gra.

Vaig anar a l'Escola del Mar quan quedaven 5 minuts per l'inici del matx. Aquesta vegada no va venir en Mili Mokina perque treballava a l'estadi de Cornellà-El Prat. Però si que va venir gent coneguda com per exemple, l'Hector Vela, jugador del Foment. A part de que va coincidir amb mi a l'IES Francisco de Goya, va ser jugador del Peona i Peó i del Sant Andreu.

A 2 quarts de 5, arrencava el matx i els 20 jugadors que hi havien eren aquests:

Jaime Alexander Cuartas-Alfonso Jerez
No hi ha manera de que Jaime Alexander Cuartas guanyi a MIs. En aquest cas li va tocar a Alfonso Jerez, un grandissim jugador, que en el futur serà GM.

David Ayza-Leonardo Valdés
Si algú va fer la partida més bella de tot el matx és el fill del president de la Federació. Va entregar 2 torres per aconseguir un jaque perpetuo.
Espectacular partida, David.


Marc Capellades-Manuel Granados
En Marc Capellades ha deixat de ser "no em fio del Cepa"a ser un futur MI dels bons. Tot i que tenia iniciativa, el MF de Peona i Peó va proposar taules al MI del Foment i aquest ultim les va acceptar.
Molt bon empat, Cepa.
                                                            Jose Anibal-Antoni Torrecillas
El jugador peruà ha sigut una de les grans sorpreses d'aquest matx, no només per el resultat sinó també per el gran joc que esta demostrant el jugador de Peona i Peó. Jose estava dominant el centre d'una manera bastant clara, però en Torrecillas va trobar el recurs per impedir que Jose Anibal aconseguís el punt.
De todas formas muy buena partida, Jose.

Ferran Cervelló-Daniel Almeida
L'excampió d'Espanya va obtenir mig punt imporant davant d'un Mestre FIDE. Va fer una obertura diferent de la catalana.
Francesc Serra-Daniel Garrido
En Francesc segueix fidel a la seva Phillidor (La primera, la primera), en el final tenia qualitat de més, però no va ser capaç de guanyar la partida. En aquesta partida hi hagut alegria però a la vegada decepció.
Alegria per haver aconseguit mig punt i haver fet una bona actuació davant d'un MC fortissim i decepció per no aprofitar l'avantatge de material que tenia.

Albert Ezquerro-Patricia Llaneza
Albert Ezquerro no se si estudia escacs o no, pero esta clar que el campió d'Espanya de ràpides, esta fent una enorme evolució. En aquest cas va fer taules amb l'excampiona de Catalunya, la MI Femení, Patricia Llaneza.

Guillem Subirachs-Eduard Yepes
GS8 es va deixar una torre en el centre, les coses es complicaven en aquest moment, per al club del Guinardó.
Marc Lopez-Jordi de la Riva
Si l'anterior ronda, el tigre de Balmes va derrotar a un dels millors MFs de Catalunya, aquesta setmana li va tocar derrotar al germà petit del Campió d'Espanya 2003. D'aquesta manera salvava el matx després de la derrota de GS8.

Oscar Garcia-Oriol Massip
Sens dubte, el gran protagonista de la ronda.
L'Oscar tenia peó de més i tenia la partida pràcticament guanyada, però de sobte, un petit lapsus que va tenir, va fer que Oriol Massip aconseguis peça de més. A partir d'aqui, les cares llargues sortien
El Mestre Frederic Corrigüelas, desesperat deia: "Sempre igual, joder, un altre cop no, hostia puta.". Es que era normal la desesparació, d'aquesta manera podria haver sigut la quarta derrota per la mínima d'aquesta Lliga Catalana. Però afortunadament, la sort si que ens vaa acompanyar, l'Oriol Massip intentava buscar el mate, però l'Oscar demostrava el seu grandissim talent i es va permetre que el rival es menjés tots els peons. Era la única manera d'aconseguir taules. Cada cop que l'Oriol Massip feia jaque, l'Oscar evitava que el rei no estigués en contacte amb la dama.
L'Oscar tenia dama contra dama, alfil i peó en la columna h.
Els 2 ultims taulers de cada equip estaven "atrapats" per la multitud de gent que hi havia.
A dos quarts de 10, l'Oscar va recuperar la peça gràcies en què l'Oriol es deixés un jaque doble, fent que Peona i Peó aconseguis mig punt importantissim i el primer matx que puntua a la categoria d'or dels escacs catalans.

Fins la propera

Jofre Custodio









No hay comentarios:

Publicar un comentario